10, avenue des Mimosas - 83530 Agay - France

Interview voor DI: (ontwerpinterview) – door Franck Scott op 15 mei 2023.

ontwerpinterview Isselin

We hadden het genoegen om de bekroonde ontwerper Olivier Felix Isselin te interviewen over hun originele en creatieve Overflow Spa-ontwerpwerk. Olivier Felix Isselin is een bekroonde industrieel ontwerper, die onze wereld een betere plek maakt met hun originele overflow spa-werken.

DI: Wat is het belangrijkste principe, idee en inspiratie achter je ontwerp?

OFI: Het doel was om een overloopspa te creëren met een onmiddellijk herkenbaar ontwerp dat speelt met de zwaartekracht, als een sculptuur. Het elegante silhouet, de gebogen randen en de capsuleachtige vormen geven hem een lichte en vrolijke uitstraling: een bewuste space age-look die doet denken aan een tijd van vrijheid en zorgeloosheid. Om dit uiterlijk te bereiken moest de spa volledig uit maritiem roestvrij staal worden vervaardigd. Dit materiaal heeft esthetische, hygiënische en ecologische kwaliteiten omdat het 100% recyclebaar is met een neutrale impact op het milieu en een ongeëvenaarde duurzaamheid.

DI: Wat was je belangrijkste focus bij het ontwerpen van dit werk? Vooral wat wilde je bereiken?

OFI: Ik was geïnteresseerd in de spa omdat ik niet hou van wat daarbuiten is. De meeste producten in dit segment concurreren op lelijkheid: het is een echte tuningwedstrijd. Wellness gaat echter ook over schoonheid!

DI: Wat zijn je toekomstplannen voor dit bekroonde ontwerp?

OFI: Nu moeten we een mooie toekomst voor deze spa vinden en de juiste distributeurs en voorschrijvers over de hele wereld vinden.

DI: Hoe lang duurde het voordat je dit specifieke concept ontwierp?

OFI: Tussen mijn eerste schets en de voltooiing van het product zat ongeveer een jaar.

DI: Waarom heb je dit specifieke concept ontworpen? Heb je dit ontwerp in opdracht gemaakt of heb je besloten inspiratie op te doen?

OFI: Space Oddity is een persoonlijk project dat ik wil ontwikkelen.

DI: Wordt uw ontwerp geproduceerd of gebruikt door een ander bedrijf, of bent u van plan de productierechten te verkopen of te leasen, of bent u van plan uw werk zelf te produceren?

OFI: De realisatie van deze spa gebeurt volledig in de werkplaatsen van CDE, de Franse leider in de constructie van opslagtanks. Ik wens geen andere fabrikant voor mijn spa’s. Het wordt verkocht onder mijn eigen merk roestvrijstalen zwembaden en spa’s: Linoxydable. Ik ben echter op zoek naar distributeurs internationaal.

DI: Zijn er nog andere ontwerpen en/of ontwerpers die het ontwerp van uw werk hebben beïnvloed?

OFI: Ik neem aan en claim een space age-stijl voor dit project… dus natuurlijk hebben makers als Verner Panton, Eero Saarinen, de gebroeders Castiglioni, Eero Aarnio, enz. mij beïnvloed.

DI: Wie is de doelgroep voor zijn ontwerp?

OFI: Space Oddity positioneert zich op de luxemarkt.

DI: Wat onderscheidt dit ontwerp van andere soortgelijke of gelijkende concepten?

OFI: De esthetiek.

DI: Welke ontwerptools heb je gebruikt toen je aan dit project werkte?

OFI : De eerste stap is het noteren van een idee op papier… Schetsen en diverse aantekeningen… daarna werk ik met 3D-ontwerpsoftware.

DI: Wat is het meest unieke aspect van je ontwerp?

OFI: Het lijkt de zwaartekracht te trotseren.

DI: Met wie heb je samengewerkt voor dit ontwerp? Heeft u gewerkt met mensen met technische/gespecialiseerde vaardigheden?

OFI: Voor dit project werk ik samen met een industriële partner, CDE, de Franse leider in de bouw van opslagtanks. Voor apparatuur: mijn partner OZONEX voor ozonwaterbehandeling en spa-regulering, en het bedrijf REGUL voor niveaubeheer.

DI: Wordt uw ontwerp op enigerlei wijze beïnvloed door data of analytisch onderzoek? Wat voor onderzoek heb je gedaan om dit ontwerp te maken?

OFI : Het zichtbare formele aspect vormde voor mij niet zo’n groot probleem. Ik wist meteen waar ik heen wilde. De zeer minimalistische weergave van deze spa vereiste uiteindelijk echter een bijzonder complex technisch ontwerp.

DI: Hoe heb je besloten om je ontwerp in te dienen voor een internationale ontwerpwedstrijd?

OFI: Elke maker wil succes voor zijn creaties, maar ik ben niet zo goed in het op de markt brengen ervan. Bovendien mis ik de middelen om verder te gaan en de juiste distributeurs en voorschrijvers te ontmoeten. Het winnen van een A’Design Award zal deze spa zeker een grote vlucht laten nemen op de internationale markt. Het zal zijn plaats vinden op prachtige locaties.

DI: Wat heb je geleerd of hoe heb je jezelf verbeterd tijdens het ontwerpen van dit werk?

OFI: Het ontwerpproces voor de Space Oddity-spa was precies hetzelfde als voor al mijn andere creaties. Ik heb zojuist geprobeerd de realistische 3D-presentatie van het project te verbeteren.


instagram link Olivier Felix Isselin
Facebook link OFI
Linkedin OFI

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top