10, avenue des Mimosas - 83530 Agay - France
Photography of Olivier Felix Isselin Cannes

Olivier Felix Isselin, een Frans-Italiaanse kunstenaar, ontwerper en ondernemer, woont en werkt in Agay, Frankrijk. Of het nu gaat om scenografie, ruimtecreatie of productontwerp, hij biedt een minimalistisch en elegant ontwerp zonder enige kunstgreep. Het doel is om opmerkelijke objecten te creëren die naadloos opgaan in hun omgeving.

instagram link Olivier Felix Isselin

Olivier Felix Isselin is begiftigd met een nieuwsgierige en ruimdenkende persoonlijkheid en heeft altijd geprobeerd nieuwe wegen te verkennen, zowel in zijn professionele als persoonlijke leven. Hij heeft ook architectuur gestudeerd, maar heeft gewerkt op het gebied van evenementenmanagement en communicatie, maar ook in de hedendaagse kunst, waar hij met name kunstgalerijen leidde. Hij is een ontwerper, kunstenaar en manager, bedreven in het combineren van zijn artistieke vaardigheden met projectmanagementexpertise.

bathroom furniture & sanitary ware A' design award winner logo
Japan Design Awards logo
logo Paris Design Awards winner 2023
Photo of OFI speech at Cité de la Musique, Paris.

Kunstenaar zijn betekent dat je een verbeterde en persoonlijke perceptie van je omgeving hebt en deze vrijelijk uitdrukt via verschillende media. Kunst is het resultaat van deze expressie.

Design daarentegen verschilt in die zin dat het niet egocentrisch is op de maker, maar zich primair richt op de gebruiker, waardoor het sterk afhankelijk is van de functie. De techniek, het materiaal en de ergonomie van het gecreëerde object zijn allemaal elementen waarmee rekening moet worden gehouden tijdens het ontwerpproces.

De ontwerper is echter niet minder een kunstenaar. Naast het oplossen van problemen is creativiteit essentieel voor de ontwerper, waardoor het gecreëerde object een eigen persoonlijkheid krijgt.

Uiteindelijk is de gemeenschappelijke noemer van kunst, design, maar ook van architectuur en stedenbouw de mens en hun relatie tot de ruimte.

OFI
logo "The French design"
logo international association of designers member
InternationalDesign Club member logo

Back To Top