10, avenue des Mimosas - 83530 Agay - France
Fotografi av Olivier Felix Isselin Cannes

Olivier Felix Isselin, en fransk-italiensk konstnär, designer och entreprenör, bor och arbetar i Agay, Frankrike. Oavsett om det är för scenografi, skapande av rymd eller produktdesign, erbjuder han en minimalistisk och elegant design utan konstgjordhet. Målet är att skapa anmärkningsvärda föremål som sömlöst smälter in i deras miljö.

instagram link Olivier Felix Isselin

Utrustad med en nyfiken och fördomsfri personlighet har Olivier Felix Isselin alltid försökt utforska nya vägar, både i sitt yrkesliv och privatliv. Han har också studerat arkitektur men har arbetat inom event management och kommunikation, samt inom samtidskonst, där han framför allt har lett konstgallerier. Han är en designer, konstnär och chef, skicklig på att kombinera sina konstnärliga färdigheter med expertis inom projektledning.

logotyp Paris Design Awards vinnare 2023
badrumsmöbler & sanitetsartiklar A' design award vinnare logotyp
Japan Design Awards logotyp
Foto av Olivier Felix Isselins tal vid Cité de la Musique, Paris.

Att vara konstnär innebär att ha en förstärkt och personlig uppfattning om sin omgivning och uttrycka den fritt genom olika medier. Konst är resultatet av detta uttryck.

Design, å andra sidan, skiljer sig åt i den meningen att den inte är självcentrerad på sin skapare utan i första hand vänder sig till användaren, vilket gör den mycket beroende av funktion. Tekniken, materialet/materialen och ergonomin för det skapade objektet är alla element som måste beaktas under designprocessen.

Designern är dock inte mindre en konstnär. Förutom problemlösning är kreativitet avgörande för designern, vilket ger det skapade föremålet sin egen personlighet.

I slutändan är den gemensamma nämnaren för konst, design, såväl som arkitektur och urbanism, människan och dess förhållande till rymden.

OFI

logo "The French design"
logo international association of designers member
International Design Club medlems logotyp

Back To Top