10, avenue des Mimosas - 83530 Agay - France
Fotografia di Olivier Felix Isselin Cannes

Olivier Felix Isselin, umetnik, oblikovalec in podjetnik, ki prihaja iz Francije in Italije, živi in dela v Agayu, Francija. Bodisi za scenografijo, oblikovanje prostorov ali izdelkov, ponuja preprost in eleganten dizajn, brez nepotrebnih dodatkov. Cilj je ustvariti opazne predmete, ki se bodo popolnoma vključili v svoje okolje.

link instagram

Olivier Felix Isselin, ki ga odlikuje radovedna in odprta osebnost, je vedno iskal nove poti, tako v svoji poklicni kot osebni poti. Prav tako je študiral arhitekturo, vendar je delal v panogi dogodkov in komunikacije ter v sodobni umetnosti, kjer je med drugim vodil galerije umetnosti. Je oblikovalec, umetnik in vodja, ki zna združiti svoje umetniške spretnosti s sposobnostmi vodenja projektov.

bathroom furniture & sanitary ware A' design award winner logo
logo Paris Design Awards winner 2023
日本デザイン賞ロゴマーク
Photo of OFI speech at Cité de la Musique, Paris.

Biti umetnik pomeni imeti povečano in osebno zaznavo okolja ter jo izražati svobodno skozi različne nosilce. Umetnost je njena posledica.

Oblikovanje pa se razlikuje v tem, da ni osredotočeno na svojega ustvarjalca, ampak je predvsem namenjeno uporabniku in zato zelo odvisno od funkcije: Tehnika, material(i) in ergonomija ustvarjenega predmeta so pomembni dejavniki, ki jih je treba upoštevati pri ustvarjanju.

Vendar pa oblikovalec ni manj umetnik: Poleg reševanja problemov je njegova ustvarjalnost bistvena in daje ustvarjenemu predmetu njegovo osebnost.

Nazadnje je skupni imenovalec umetnosti, oblikovanja, arhitekture in urbanizma človek in njegov odnos do prostora.

Olivier Felix Isselin

logo "Le French design"
InternationalDesign Club member logo
logo international association of designers member

Back To Top