10, avenue des Mimosas - 83530 Agay - France
Photography of Olivier Felix Isselin Cannes

Оливие Феликс Иселин, френско-италиански художник, дизайнер и предприемач, живее и работи в Аге, Франция. Независимо дали става дума за сценография, създаване на пространство или продуктов дизайн, той предлага минималистичен и елегантен дизайн, лишен от всякаква изкусност. Целта е да се създадат забележителни обекти, които безпроблемно се вписват в околната среда.

instagram link Olivier Felix Isselin

Надарен с любопитна и отворена личност, Оливие Феликс Иселин винаги се е стремял да изследва нови пътища, както в професионалния, така и в личния си живот. Той също така е учил архитектура, но е работил в областта на управлението на събития и комуникацията, както и в съвременното изкуство, където по-специално е ръководил художествени галерии. Той е дизайнер, художник и мениджър, който умее да комбинира своите артистични умения с опит в управлението на проекти.

bathroom furniture & sanitary ware A' design award winner logo
logo Paris Design Awards winner 2023
Japan Design Awards logo
Photo of OFI speech at Cité de la Musique, Paris.

Да бъдеш художник означава да имаш подобрено и лично възприятие за околната среда и да го изразяваш свободно чрез различни медии. Изкуството е резултат от този израз.

Дизайнът, от друга страна, се различава в смисъл, че не е егоцентричен върху своя създател, а се обръща предимно към потребителя, което го прави силно зависим от функцията. Техниката, материалът(ите) и ергономичността на създадения обект са всички елементи, които трябва да се имат предвид по време на процеса на проектиране.

Дизайнерът обаче е не по-малко художник. В допълнение към решаването на проблеми, креативността е от съществено значение за дизайнера, придавайки на създадения обект собствена индивидуалност.

В крайна сметка, общият знаменател на изкуството, дизайна, както и на архитектурата и урбанизма, е човешкото същество и неговата връзка с пространството.

Оливие Феликс Иселин
logo "The French design"
logo international association of designers member
InternationalDesign Club member logo
Back To Top